En bortglömd pärla får nytt liv

Skansen i Simrishamn är en av de många bortglömda pärlor till områden som ofta finns i svenska kuststäder, eftersom det förr var vanligt att man placerade industrier på vad som idag betraktas som ett oförskämt bra läge vid havet.

Attraktivt och blandat boende
Nu har industrierna gjort sitt och det är dags att omvandla Skansen till ett attraktivt och blandat bostadsområde, där bostadsrätter varvas med ägande- och hyresrätter i såväl radhus som flerfamiljshus. Totalt kommer ca 200 bostäder att finnas här, varav 120 är nybyggda.

Att ströva runt här är en upplevelse som gör gott i själen. På de gamla naturbetesmarkerna finns stenhällar med hällristningar från bronsåldern, smådammar med grodor och en spännande flora med ett flertal hotade arter som ängsskära, vårkällört och krypfloka.

Bara ca 300 meter från huset väntar dessutom strandpromenaden längs Östersjön och precis intill det nya bostadsområdet knyter naturreservatet Skansen vid.

Läget är svårslaget. Som närmaste granne precis norr om fastigheten finns en lummig park och intill den ligger en padelhall med café och såväl ute- som innebanor.

Simrishamns charmiga stadskärna finns på promenadavstånd och Österlens härliga omgivningar väntar precis intill.

Är det inte dags att nappa
på ett bättre boende?